Uzmi križ svoj i pođi za mnom

Uzmi križ svoj i pođi za mnom

Vrijedan doprinos svećeničkoj godini. Autor, i sam svećenik, uranja u otajstvo Kristove muke obogaćujući ga promišljanjima o životu i službi, identitetu i poslanju tih Kristovih svjedoka.
Autor kritički pristupa izazovima današnjeg vremena govoreći: "Često će se sa svećenika htjeti svući i ono najintimnije, tražit će se njegova slaba točka… Njegov će život biti predmetom poruge, znak osporavan kroza sva vremena. Ako su mene progonili i vas će, ako su mene ogolili i vas će." Osim toga, djeluje poticajno, ohrabrujuće pa i katehetski. Tako ruši sliku "svećenika nadčovjeka" promišljajući u jednoj od postaja: "Svećenik se nije odrekao svoje ljudskosti. Naprotiv, pridružuje ju Gospodinovu daru i milosti." Skreće pažnju i na katkada zaboravljene aspekte svećenikova života, na teškoće, ali i radosti koje prolaze na svom putu istodobno moleći: "Pridigni ih, uspravi im korake na putu kojim su nekoć za tobom odlučno pošli." Stoga ovaj križni put svakom vjerniku može pomoći da se približi pravoj slici svećenika te omogućuje, kako svećeniku tako i laiku, da aktivno i plodno promišlja o svećeničkom pozivu, ali i ulozi laika u njemu.
Na kraju križnoga puta nalazi se kateheza pape Benedikta XVI. izrečena na općoj audijenciji u srijedu 1. srpnja 2009. pod naslovom "Svećenici – Kristovi svjedoci i apostoli evanđelja".
Križni put likovno je opremljen ilustracijama postaja križnoga puta iz đakovačkog Bogoslovskog sjemeništa koje je izradio akademski kipar Hrvoje Ljubić.

Nakladnik: Glas Koncila

ISBN: 978-953-241-230-7

Uvez: Broširano

Broj Stranica: 40

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 210 x 120

Autori: Glavica,Matej

Šifra: 880

Cijena:

30,00 kn