Velika iznašašća kršćanstva

Velika iznašašća kršćanstva

Već smo stoljećima naviknuli brojati godine počev od Isusova rođenja: naše tisućice imaju smisla samo u odnosu na taj događaj za koji se tako smatra da je na dva dijela podijelio povijest čovječanstva.

Stoga je posve naravno pitati se što je novo i originalno mogao donijeti prolom kršćanstva ili, da isto pitanje formuliramo u obrnutim terminima koji imaju šansu da pobude veću pozornost: što se, dakle, ne bi bilo dogodilo tijekom tih dvije tisuće godina i što ne bi bilo dijelom svijeta kakvog mi poznajemo da se oko nulte godine nije dogodio onaj događaj za koji Hegel reče da je stožer oko kojeg se okreće sveopća povijest? U čemu je kršćanstvo promijenilo naša vjerovanja, naš pogled na svijet, naše ponašanje, odnose među ljudima i među narodima? Ukratko, koja su to poglavita iznašašća kršćanstva? To su pitanja na koja ova, u koautorstvu napisana, knjiga kani odgovoriti.

Osim Renéa Remonda svoje su priloge ovom djelu dali sljedeći autori: Guy Aurenche, Jean-Yves Calvez, Élisabeth Dufourcq, Xavier Le Pichón, Marcel Merle, Michel Meslin, Dominique Ponnau, Andrea Riccardi, Paul Valadier i Jean-Paul Williame.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Eseji

ISBN: 978-953-11-0533-0

Uvez: Meki

Broj Stranica: 287

Jezik izvornika: Francuski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 200 x 129

Prevoditelj: Stjepan Kušar

Priređivači: René Rémond

Šifra: 3462

Cijena:

170,00 kn