Velikani vjere

Velikani vjere

Knjiga Velikani vjere približava nam ljude koji su svoje življenje temeljili na vjeri. U ovoj ćemo knjizi saznati sve o velikanima vjere, počevši od Abrahama (2.000 god. prije Krista), pa do Martina Luthera Kinga. U dodatku koji je napisao Franjo Šanjek saznat ćemo sve i o hrvatskim svecima.
Poznati hagiograf Walter Nigg rekao je jednom: »Božji su glasnici rijetko išli ravnim putem a jedva da bi takoreći u taktu marša stigli u nebo.« A o Mary Ward, toj velikoj ženi 17. stoljeća, zabilježio je: »Svakako nije bila već u pelenama sveta.« — Divne, ali i utješne riječi.
Ali što je onda odlikovalo njih »velikane vjere« iz svih stoljeća, muževe i žene iz svih kršćanskih zajednica, život kojih je ostavio neprolazan trag? Oni se nisu oslonili na svoju vlastitu snagu već su svoj život posve usmjerili na Boga. On jedini bijaše njihov uzor, njihov ideal, njihov cilj. Oni su svoje srce dali Bogu, »srce su svoje u Bogu učvrstili«. Jer to u izvornom značenju znači »vjerovati«! Podrijedo latinske riječi »credere« (vjerovati) jasno nam to pokazuje: indogermanska riječ »erad-dha« od koje potječe znači: »srce na nešto staviti«.
»Svoje srce u Bogu učvrstiti«: to je bila velika tajna tih muževa i žena, koji su stvarali crkvenu povijest a iz primjera kojih mi i danas još živimo i crpimo snagu i pomoć. Oni su se više pouzdavali u svemoć i dobrotu, snagu i ljubav Božju, nego u svoja vlastita znanja i sposobnosti. Samo su Bogu dopuštali da daje smjer i smisao njihovu životu. Vjerujući u njegovu prisutnost i pomoć podnosili su i nadvladavali udarce sudbine u svom životu.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Likovi

ISBN: 953-151-233-7

Uvez: Meki

Broj Stranica: 294

Jezik izvornika: Njemački

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1999

Dimenzije: 200 x 140

Priređivači: Georg Popp

Šifra: 959

Cijena:

50,00 kn