Vječno u vremenu

Vječno u vremenu

Zbornik Vječno u vremenu objavljujemo u čast i u povodu 60. obljetnice života, 10. obljetnice biskupskog ređenja i 30. godišnjice predavačkog rada mons. prof. dr. sc. Ivana Devčića, riječkog nadbiskupa.

Zbornik je znak priznanja i zahvalnosti za njegovo djelovanje kao profesora filozofije na Teologiji u Rijeci – područnom studiju Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i za njegovu nadbiskupsku službu.

Zbornik Vječno u vremenu sadrži radove koji su podijeljeni u pet tematskih cjelina. Prvi tematski krug sačinjava šest priloga koji iz raznih motrišta elaboriraju filozofsku misao ruskoga religioznog filozofa Nikolaja Berdjajeva te priloge iz metafizike, filozofske antropologije, filozofije povijesti i etike. Drugi tematski krug donosi radove iz područja filozofije religije, teodicije i religije uopće. Slijede cjeline koje obuhvaćaju radove povijesne tematike, priloge o medijima, pastoralu i kulturi.

Raznolikost tema zbornika ujedno izražava i raznolikost interesa osobe kojoj je zbornik posvećen. Sve teme objedinjene su naslovom Vječno u vremenu, čime se željelo istaknuti dvije stvari: prvo, nit vodilju, koja prati sve priloge, jer svaki od njih iz svoga motrišta nastoji ukazati na razne načine na koje je vječnost prisutna u vremenu, i drugo, bitno obilježje djelovanja Ivana Devčića kao neumorni poziv čovjeku da se oslobodi rastrganosti vremenom i pokuša ostvariti cjelovitost svoje osobe u svakom trenutku svoga postojanja, što ne dolazi do izražaja samo u Devčićevim filozofskim radovima, poslanicama i propovijedima nego i u svakodnevnim susretima s ljudima.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-0581-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 389

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 245 x 175

Šifra: 3453

Cijena:

180,00 kn