Vrijeme kad se svjetiljka puni uljem

Vrijeme kad se svjetiljka puni uljem

Ova knjiga skromnog opsega, no sadržajem istinski vrijedna, dodatak je prethodno objavljenim knjigama fra Ante Grbeša, od kojih su prve dvije – Urezan u Božji dlan i Ja ti vjerujem – objavljene i rasprodane u ponovljenim izdanjima, a treća – U zemlji živih – nedavno također objavljena u ponovljenom izdanju kod istog izdavača.
U knjizi su sabrane misli te kraći ili duži ulomci iz nevelikog broja pisanih i zvukovnih zapisa nađenih poslije fra Antine smrti u njegovoj skromnoj samostanskoj sobi. U svim mislima i ulomcima, premda većinom izdvojenima iz širih sklopova, u punini je poštivana autentičnost zapisa te je tek ponegdje, u duhu cjeline, u zagradama umetnuta pojedina riječ koja proizlazi iz prethodnog dijela istoga zapisa. Stjecajem okolnosti, sačuvani su zapisi nastali u razdoblju od 1985. do 1988. i od 1994. do 1997. godine te su na taj način i razvrstani u ovoj knjizi, s time da je uz zapise prve skupine u pravilu bio naznačen i nadnevak njihova nastanka, dok je uz zapise druge skupine u pravilu bila naznačena samo godina njihova nastanka.
Mislima i ulomcima fra Ante Grbeša pridodan je i njegov okvirni životopis naslovljen riječima njegova redovničkog subrata fra Ivana Nimca. Životopis je priređen uz korištenje tekstova objavljenih u Vjesniku Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, Split, 6/1998., razgovora s fra Antom objavljenih u Glasu koncila 8/1998. i Caritasu danas 18/1997., te pojedinih njegovih osobnih zapisa.

 

Nakladnik: Teovizija

Biblioteka: Riječ za dobar dan

ISBN: 953-209-056-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 62

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 200 x 115

Autori: Grbeš,Ante

Šifra: 3044

Cijena:

35,00 kn