Za univerzalni humanizam

Za univerzalni humanizam

Autor razrađuje viziju jednog cjelovitog i sveopćeg, univerzalnog humanizma koji bi obuhvatio sve ljude i ljudske vrednote, čitavog čovjeka, na svim razinama njegova
bića i života, osobnog i u zajednici, bez obzira na podrijetlo, nacionalnu i društvenu pripadnost, svjetonazor i religiju.

Nema humanizma bez ljudskosti kao što nema ni kršćana bez duboke, istinske čovječnosti, te božanske iskre usađene u ljudska bića s onu stranu njihovih svjetonazora i religijske pripadnosti. I sam Sin Čovječji, Isus, bio je Krist čovječnosti, koju je iskazao čitavom svojom osobom, svim svojim životom i svojom porukom ljubavi za sve ljude. Otkrivajući najdublje osnove takva humanizma u izvornoj poruci Evanđelja i nadovezujući se na niz velikih kršćanskih mislilaca, autor stavlja težište na dostojanstvo i nadnaravni poziv ljudske osobe, pozvane na najviša ostvarenja u svijetu i nadsvijetu, koja uključuju i njezin život u svakodnevici i njezina najdublja duhovna stremljenja. Usprkos svim zlima i nepravdama svijeta, bitno je neumorno težiti prema izgradnji jedne bolje, humanističke civilizacije jer uvijek ima razloga za radost i nadu izgradnje potpunije čovječnosti.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Polazišta

ISBN: 978-953-11-0578-1

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 726

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 207 x 123

Autori: Supičić,Ivan

Šifra: 3582

Cijena:

180,00 kn