Zabranjeno ostarjeti!

Zabranjeno ostarjeti!

"Znati ostarjeti remek-djelo je razboritosti i jedan od težih poslova u preteškoj životnoj vještini". Tako je pisao filozof Amiel, a ja, suglasan s njime, htio sam, nakon mnogo razmišljanja, konačno dati uputu (ne zaista laku i iscrpnu) onim svojim mnogim prijateljima koji, prateći moj kalendar "Brat Proricatelj" i smatrajući me starim čarobnjakom koji posjeduje tajne duga života, često traže objašnjenje o načinu kako znati oštar jeti.
Evo, upravo ovo geslo "dobro starjeti", trebao je ranije biti naslov ovoga skromnog izdanja. Ali razmišljajući koliko se današnja znanost trudi produbiti problem starosti i samog starenja, učinio mi se simpatičnijim, prirodnijim naslov "Zabranjeno ostarjeti" da se istakne obveza, dapače dužnost svakog da se održi zdrav i snažan, aktivan i vedar u životu sve do njegova svršetka.
Crkva, koja nikada ne zanemaruje ljudske vrednote, i kod ovog problema ne ostaje ravnodušna. I samo njezino poslanje obvezuje da se život vrednuje do maksimuma, da ga se poštuje, čuva i produžuje kao Božji dar, ulijevajući evanđeosko nadahnuće koje je svjetlo, snaga i utjeha.
Pružam vam, eto, svoje djelce koje nema znanstvenih obilježja, ali sadrži, pored nekih znanstvenih podataka, iskustva naroda koji je znao uravnotežiti vlastiti život s iskustvenim principima ili naslijeđenim iskustvima.

Autor u Predgovoru

Nakladnik: Karitativni fond UPT Đakovo

Biblioteka: Knjižnica U pravi trenutak

Uvez: Meki uvez

Broj Stranica: 116

Jezik izvornika: Talijanski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1996

Dimenzije: 169 x 118

Prevoditelj: Marin Bučić

Šifra: 3533

Cijena:

20,00 kn