Zaljubljenost

Zaljubljenost

Čini nam se da svi znamo što je ljubav. Ipak, treba još jednom postaviti to pitanje, i na njega pokušati odgovoriti, kad znamo da se riječ ljubav katkada smatrala svetom, a katkada nepristojnom. Međutim, da je stvarnost, koju označuje riječ ljubav, uvijek postojala, dokazuje postojanje čovjeka. Mnogi će ljudi i danas pred misterijem ljubavi pasti na koljena, ali ima i onih koji će riječ ljubav dočekati s podsmijehom. Odakle nesporazumi?
Uostalom, onaj tko nije iskusio ljubav, tko je ne nosi u svom srcu, tko ne živi u polju ljubavi, razložno ne može ni pitati o ljubavi. A oni, koji su barem samo i jednom ljubav susreli, doživjeli, koji su osjetili barem samo i jednom njezinu čarobnu moć, ti nemaju potrebe da drugoga o tome pitaju. Jer, ono što bi im, možda, drugi i mogao o ljubavi odgovoriti, to oni osluškuju u svom vlastitom srcu. l zato najradije o svemu tome šute! Boje se da ne bi iznevjerili svoje slutnje, da ne bi razočarali svoje nade i obeščastili svoj intimni posjed.
Zato govor o ljubavi nosi u sebi dvostruku opasnost: tu nam je postavljena klopka, da slijepima govorimo o bojama, gluhima o glazbi … ili se izlažemo pogibelji, da otrcanim i ograničenim riječima govorimo o misteriju i najljepšem čudu i tako ukaljamo ono najljepše, obeščastimo najsvetije, uništimo najdraže.

(tekst iz Uvoda)
 

Nakladnik: Obitelji Cvitanović – Štambuk

Biblioteka: Buvina

Uvez: Meki

Broj Stranica: 73

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1999

Dimenzije: 240 x 170

Autori: Cvitanović,Ivan

Šifra: 6654

Cijena:

70,00 kn