Zaručnica Kralja Slave

Zaručnica Kralja Slave

U ovom dramoletu: Zaručnica Kralja Slave osvijetljen je lik sv. Klare Asiške (1193.-1253.) u svojoj duhovno-karizmatičkoj i povijesnoj dimenziji; Klare, utemeljiteljice Sestara klarisa, koja je skupa sa sv. ocem Franjom u svome vremenu izvršila duhovno-moralnu i socijalnu obnovu društva, unoseći u strukture i u svijet kršćanski idealizam i svjedočeći evanđeoski zakon slobode i ljubavi.
Na temelju povijesnih zbivanja i duhovno-mističnih sadržaja, kroz ovaj dramolet – protkanim lirizmom, sa specifičnim koloritom i plastičnošću, uz spontani, nadahnuti izričaj – raspliće se pjesmo-drama 0 jednoj snažnoj osobnosti. Uz emotivnost i misaonost ocrtan je ne samo Klarin lik, njezino posvemašnje opredjeljenje za Krista, nego i ostali karakteri i ambijent te je istaknuto njezino svjedočanstvo kako se za Ideal živi i umire.
A crteži Darije Kovačević – izraženi tako profinjenim, istančanim i suptilnim potezima – ne samo da vjerno ilustriraju sadržaje teksta Autorice nego uvjerljivo tumače i sav Klarin život.
Dramolet je i prilog spomen-proslavi 750. obljetnice Klarine smrti i nastojanje da se kroz isti – a na sceni, uz akustično-vizualne elemente – bolje upozna Klarin duhovni lik, njezina kontemplativnost, djevičanska čistoća i teška bolest, kojih bijaše rezultat upravo njena duhovna majčinska plodnost, njezina karizma, koja poput svjetionika baca svoju svjetlost u nova vremena, privodeći mnoge naraštaje vječnome SJAJU.
S. Marija

Nakladnik: Symposion

Biblioteka: Posebna izdanja (Symposion)

ISBN: 953-6261-56-1

Uvez: Meki

Broj Stranica: 54

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 290 x 205

Autori: Marija od Presvetog Srca (Anka Petričević)

Šifra: 3128

Cijena:

50,00 kn