Zašto je Bog postao čovjekom – Cur Deus homo

Zašto je Bog postao čovjekom - Cur Deus homo

Ovaj prvi hrvatski prijevod kapitalnog djela sv. Anzelma iz Canterburyja koji uz hrvatski donosi i latinski original, jedno je od najznačajnijih teološko-filozofskih spisa srednjega vijeka koje je obilježilo čitavu zapadnu misao. Sada će ga moći koristiti kako hrvatski teolozi tako i filozofi i sve koje zanima razvoj kršćanske misli, posebice stoga što je riječ o knjizi koja je daleko nadišla svoje vrijeme i postala stožernom u povijesnome razvoju teološko-filozofske misli Zapada.
Sve kruži oko pitanja: Po kakvoj je nužnosti i zbog čega Bog, koji je svemoguć, uzeo poniznu i nesavršenu ljudsku narav te postao konkretnim čovjekom da bi nositelje te iste ljudske naravi mogao spasiti, otkupiti od grijeha?
Anzelmov je odgovor jasan: Bog spašava čovjeka iz ljubavi, ali on ga ne spašava bez čovjeka. Odgovor pokazuje neophodnost oštroumlja povezanog s ljubavlju prema svojem "predmetu", on nosi biljeg svojega vremena, ali još više odiše on dahom radosnog uvjerenja pisca koji zna Komu je povjerova i u Koga vjeruje.

(tekst s korica knjige)

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

Biblioteka: Kršćanski klasici

ISBN: 978-953-11-0731-0

Uvez: Tvrdi

Broj Stranica: 247

Jezik izvornika: Latinski

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 240 x 170

Prevoditelj: Stjepan Kušar

Autori: Canterburyjski,Anzelmo

Šifra: 5800

Cijena:

320,00 kn