ZEN MESO, ZEN KOSTI

Ova knjiga sadrži četiri knjige:
101 ZEN PRIČA knjiga je koju je 1939. godine prvi put objavila izdavačka kuća Rider and Company iz Londona i David McKay Company iz Philadelphije. Ove priče govore o stvarnim iskustvima kineskih i japanskih učitelja zena tijekom više od pet stoljeća.
ULAZ BEZ VRATA prvi je put objavio John Murray u Los Angelesu 1934. godine. To je zbirka »zagonetki«, zvanih koan, kojima učitelji zena vode svoje učenike do oslobođenja. Prvi put ih je zabilježio jedan kineski učitelj 1228. godine.
10 BIKOVA je knjiga koju su prvi put objavili De Vorss and Company iz Los Angelesa, a zatim Ralph R. Phillips iz Portlanda u Oregonu. Ilustrirao ju je jedan od najboljih suvremenih japanskih umjetnika drvoreza, a sadrži čuvene komentare o stupnjevima svjesnosti koji vode do prosvjetljenja. Komentari potječu iz 12. stoljeća i prevedeni su s kineskog.
USREDOTOĆENJE je prijevod drevnih rukopisa sa sanskrta, koji je prvi put objavljen 1955. godine u magazinu Gentry u New Yorku. Predstavlja drevno učenje od kojeg je najvjerojatnije potekao zen.

Format: 17.00
ISBN: 953-6567-63-6
Broj stranica: 214
Uvez: meki
Godina izdanja: 2004
Izdavač: BIOVEGA, ZAGREB
Preveo(la): ESMA GEDŽO BURŠIĆ