ŽIVJETI KRISTOVIM DUHOM SVETIM

Ako pokušamo vjernički sagledati cjelokupnost ovoga trenutka čovječanske povijesti, imajući u vidu stvarnost svijeta i dužnost našeg vjerničkog uključivanja u zbivanja, onda nam se sam od sebe nameće zaključak da ulazimo u ključnu godinu za opću budućnost svijeta.
Mi kršćani svakako smo značajan dio čovječanstva u koji su u sadašnjem povijesnom trenutku uprte oči svega čovječanstva. Prigodom dvijetisućite godine naše prisutnosti i djelotvornosti u zbivanjima na ovoj Zemlji, odlučili smo se jasno i pred svima povesti računa o tome što smo bili, što jesmo, što možemo ponuditi svima, nosimo li u sebi nadu (usp. 1 Pt 3,15-16) koja je obećavajuća za sve čovječanstvo.
Ako bismo htjeli sažeto izreći koji su najsržniji problemi i strahovi čovječanstva u ovom trenutku, a u odnosu na koje čovječanstvu očito treba nada, onda je to svijest suvremenog čovječanstva o mogućoj i prijetećoj zajedničkoj smrti.
U vrijeme kad je kršćanstvo nastalo, nije postojala ta svijest o prijetećoj zajedničkoj smrti, koja bi bila oslonjena na iskustvene činjenice ili stvarnosti.

Cijena: 30,00 kn
Format: 20×11 cm
ISBN: 953-151-218-3
Broj stranica: 165
Uvez: meki
Godina izdanja: 1998
Izdavač: Kršćanska sadašnjost, Zagreb
Antikvarijat: Vukotinovićeva 4