Životni put jednog misionara – IV. dio

Životni put jednog misionara - IV. dio

Ovaj, četvrti svezak knjige Životni put jednog misionara donosi članke, pisma i duhovna razmišljanja oca Ante Gabrića, našega bengalskog misionara, iz posljednjeg odsjeka njegova života i rada od godine 1976. do 1988., to jest do njegove smrti.
Tih dvanaest godina proveo je u misijskoj postaji Maria Polli, koju je i osnovao godine 1975. u selu Kumrokhaliju, nekih 30 kilometara sjeveroistočno od Bošontija.
Uza sav golem rad u toj novoj župi, koja se iz dana u dan sve više povećavala, da bi napokon obuhvatila više od 45 sela, on pronalazi vremena — bilo između jednog i drugog pohoda tim selima bilo vozeći se čamcem rijekom Ganges bilo pak po seoskim kapelicama — da svojim prijateljima i dobročiniteljima misija napiše makar nekoliko riječi zahvale. Isto tako piše i članke za različite časopise u domovini i u inozemstvu, napose za naše ljude u Americi i u Australiji.
I ta pisma i ti članci kamenčići su u mozaiku njegova misionarskog djelovanja, koji nam ovako skupljeni daju prilično vjernu sliku o njemu kao čovjeku, kao kršćaninu, svećeniku, redovniku i misionaru. Iz svih tih članaka i pisama izbija silna ljubav prema osobi Isusa Krista, prema Euharistiji, prema Blaženoj Djevici Mariji, i neograničeno pouzdanje u Božju dobrotu i providnost.
Iz svih tih redaka izbija također neuništiv optimizam, pa čak i onda kada bi možda netko drugi klonuo pred teškoćama i zaprekama.
 

Nakladnik: Juraj Gusić

Uvez: Meki

Broj Stranica: 625

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 1989

Dimenzije: 200 x 140

Priređivači: Juraj Gusić

Šifra: 3188

Cijena:

40,00 kn