Životu ususret

Životu ususret

Udžbenik Životu ususret namijenjen je učenicima 3. razreda srednjih škola, a autorski tim čine Ivica Živković, Nikola Kuzmičić i Sandra Košta. Podijeljen je u deset poglavlja koja obuhvaćaju četiri kurikulumom predviđene domene, a sadržaj i ishodi nude učenicima mogućnost za kritičko promišljanje, razumijevanje, zauzimanje stava, izbora i odluka u pitanjima vjere i života.

Kako ističu sami autori, u udžbeniku se obrađuje kršćansko poimanje čovjeka, njegova sličnost s Bogom, ali istodobno omogućuje i upoznavanje i razumijevanje suvremenih znanstvenih dostignuća i promišljanja o čovjeku,

Pored tekstova iz Svetoga pisma, crkvenih dokumenata, udžbenik sadržava i raznovrsne poetsko-meditativne tekstove kojima se želi dodatno obogatiti i otvoriti mogućnost dubljega doživljaja teme. Fotografije, reprodukcije umjetničkih djela i ostale ilustracije doprinose produbljivanju, razumijevanju i aktualiziranju tema, a nalaze se, kao i dodatni tekstovi i audio i videomaterijali, u elektroničkom i u tiskanom dijelu udžbenika.

Na početku svakog poglavlja nalaze se odgojno-obrazovni ishodi i dodatni sadržaji (filmovi, glazba, knjige) za sve učenike koji žele dodatno istražiti i produbiti znanje i spoznaje o nekim temama, a na kraju svakog poglavlja učenici pak mogu pronaći izazove u obliku zadataka ili poticajnih aktivnosti u koje se mogu uključiti samostalno ili u skupini.

Nakladnik: Kršćanska sadašnjost

ISBN: 978-953-11-1322-9

Uvez: Meki

Broj Stranica: 124

Jezik: Hrvatski

Priređivači: Ivica Živković, Nikola Kuzmičić, Sandra Košta

Šifra: 978-953-11-1322-9

Visina: 280 mm

Širina: 210 mm

Cijena:

80,00 kn