Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku

Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku

Svaki oduzeti ljudski život je najveći zločin. Bez obzira na pripadnost bilo kojoj etničkoj, vjerskoj, političkoj ili drugoj skupini, svaki čovjek je jedinka koja zaslužuje poštovanje, pravo na život kao i na korištenje svih pozitivnih tekovina moderne civilizacije.
Zataškavanje istine o ratnim zločinima, a svako ubojstvo civila jest takav zločin, pokušaj je izjednačavanja žrtve i agresora. Nema pomirenja bez istine, kao što nema ni jamstva trajnoga mira bez kažnjavanja zločinaca. Proces kažnjavanja onih koji su ubili preko sedam tisuća hrvatskih civila u srpsko-crnogorskoj agresiji na Hrvatsku, jednako kao i onih koji su uništavali hrvatske bolnice, silovali tisuće žena i odveli u zarobljeništvo tisuće osoba, nije ni počeo. Brojni počinitelji još uvijek su među nama.
Hoće li oni biti milostivi i ne ponoviti zločin, onako kako smo mi milostivi prema njima? Imamo li pravo nad žrtvom prešutjeti zločin i krivca? Imamo li to pravo pred poviješću, želeći da se ona više nikada i nigdje ne ponovi?

(tekst iz Predgovora)
 

Nakladnik: Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991.

ISBN: 978-953-55454-0-8

Uvez: Meki

Broj Stranica: 335

Jezik: Hrvatski

Godina izdanja: 2013

Dimenzije: 210 x 150

Autori: Hebrang,Andrija

Šifra: 5737

Cijena:

100,00 kn