ZRNO UTJEHE (JAMES BOND)

Oči iza širokih, crnih gumenih naočala za vožnju bile su hladne kao led. U zaglušnom tutnju motocikla BSA M20 pri sedamdeset na sat bile su jedine mirne točke okružene jurnjavom tijela i metala. Zaštićene staklom naočala, čvrsto su gledale preda se, smještene jedva nešto više od sredine upravljača, uperene mračno i neumoljivo poput puščanih cijevi. Ispod naočala, vjetar je kroz usta prodro u lice i sada razvlačio usne u četvrtast cerek, otkrivajući zube krupne poput nadgrobnih ploča i poteze bjelkastih desni. S obiju strana cereka obrazi ispunjeni vjetrom blago su podrhtavali. S desne i lijeve strane jurećeg lica pod sigurnosnom kacigom crne su rukavice, zglavaka prelomljenih pri drškama, izgledale kao šape krupne zvijeri u napadu.
Čovjek je na sebi imao uniformu motoriziranog teklića Kraljevskog signalnog korpusa, a njegov je motocikl sivomaslinaste boje bio, uz izvjesne preinake na ventilima i rasplinjaču, te uz uklanjanje dijela prigušivača s ispuha kako bi se dobilo na brzini, istovjetan standardnom motoru Britanske vojske. Čovjek i njegova oprema ni po čemu nisu davali do znanja da nisu ono što se čini da jesu, izuzev po Lugeru puna okvira prikvačenom za vrh benzinskog spremnika.
Bilo je sedam sati jednog svibanjskog jutra i potpuno je ravna šumska cesta svjetlucala sićušnom, blistavom izmaglicom proljeća. S obiju strana ceste, mahovinom i cvijećem obrasle dubine između masivnih hrastova odisale su teatralnom čarolijom kraljevskih šuma Versaillesa i St. Germaina. Bila je to cesta D98, sporedna lokalna prometnica u području St. Germaina, a motociklist je netom bio prošao ispod aulostrade Pariz-Mantes kojom je…

Cijena: 99,00 kn
Internet cijena: 94,05 kn
Uštedjeli ste: 4,95 kn
Format: 24
ISBN: 978-953-220-802-3
Broj stranica: 232
Uvez: tvrdi
Godina izdanja: 2008
Izdavač: ALGORITAM, ZAGREB
Preveo(la): VLADIMIR CVETKOVIĆ SEVER