ZVJEZDANA PRAŠINA

Duboko u engleskoj provinciji, davno prije dana naših djedova, stajalo je spokojno seoce Zid. Zvalo se Zid zato što je kroz njega doista i prolazio Zid: Zid između nama znanog svijeta i onoga s druge strane. A s druge strane Zida ležali su svi oni krajevi koje su neustrašivost istraživača i pregalaštvo znanstvenika istjerali s važećih zemljovida svijeta. Ondje je još počivao Vilindom, a žitelji Vilindoma svakih su devet godina u Zidu priređivali sajam.
Na takvom je sajmu pošteni seoski momak Dunstan Thorn stekao sina
Tristrana. Tristran Thorn je, pak, nastavio živjeti kao pošteni seoski momak sve dok se nije zaljubio u seosku ljepoticu Victoriju Forester i obećao joj – pa, prvo što mu je palo na pamet: da će joj, eto, donijeti onu zvijezdu koja je upravo pala s druge strane Zida. Jer Victorija je Tristranu bila sve na svijetu. A tko ne bi za Žudnjom Srca Svoga otišao bilo kamo, pa čak i u posve drugi svijet?
Zvjezdana prašina Neila Gaimana pustolovno je putovanje kroz ono onostrano koje svakom od nas stoji tu preko puta, s druge strane našeg vlastitog Zida, kad bismo se samo usudili prekoračiti ga. Na taj se korak već godinama odvažuju Gaimanovi čitatelji diljem svijeta – a odskora i gledatelji, očarani spektakularnom ekranizacijom redatelja Matthewa Vaughna, kojoj Charlie Cox i Claire Danes, te Robert de Niro i Michelle Pfeiffer donose istinsku zvjezdanu prašinu. Algoritmovi čitatelji, pak, uživat će u najdorađenijem dosad objavljenom tekstu knjige, koji je prevoditelj Vladimir Cvetković Sever priredio u bliskoj suradnji sa samim Gaimanom.
Zvjezdana prašina u hrvatskom izdanju blista punim, iskričavim sjajem proze Neila Gaimana, najcjenjenijeg tvorca bajki današnjice, autora Sandmana, Američkih bogova i Koraline, sve u izdanju Algoritma.

Format: 23.00
ISBN: 978-953-220-565-7
Broj stranica: 170
Uvez: meki
Godina izdanja: 2007
Izdavač: ALGORITAM, ZAGREB
Preveo(la): VLADIMIR CVETKOVIĆ SEVER